СТУДЕНТИ ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОГО ФАХОВОГО КОЛЕДЖУ В РАМКАХ ПРОЄКТУ ЛІТНЬОЇ ШКОЛИ REGINNA 4.0 ПОБУВАЛИ НА НАВЧАННІ В ІТАЛІЇ

Прикарпатський національний університет у рамках проєкту REGINNA 4.0 надав можливість студентам коледжу спеціальностей “Право”, “Прикладна математика”, “Початкова освіта”, “Туризм” в очному та онлайн-форматі навчатися в інноваційному просторі.

Reginna 4.0 – це міжнародний проєкт, який сприяє розвитку співпраці між закладами вищої освіти та промисловими інноваційними компаніями. Учасники мають можливість опанувати найсучасніші уміння та навички , що має на меті надихнути на спільну розробку та реалізацію стартапів та ідей, адже спільні зусилля сприятимуть нарощуванню потенціалу для формування успішного майбутнього.

Проєкт REGINNA 4.0 має на меті створення спільної екосистеми, яка вирішуватиме проблему обмеженого доступу до знань та інфраструктури у сфері високих технологій за допомогою індивідуальних навчальних курсів.

Студенти Івано-Франківського фахового коледжу мали змогу долучитися до SUMMER HACKTOWN 2023, який організовано проектом REGINNA 4.0, що співфінансується Європейським інститутом інновацій і технологій. Метою Хакатону було спроектувати та розробити продукт, який сприятиме тому, щоб італійське місто Порденоне стало більш привабливим й оживити простір для молоді в центрі.

Проекти, представлені після Хакатону, оцінювалися журі, які обрали команди-переможці, що отримали призи – ваучери на технологічні товари.

Впродовж двох тижнів студенти мали можливість отримати цінні знання на лекційних і практичних заняттях, відвідати цікаві тренінги, побувати на підприємствах, насолодитися красою Італії.

Ми побували на цікавих лекціях в університеті, також особливо приємно було почути викладачів нашого університету. На заняттях ми детальніше розглянули цифрову  трансформацію, а також дізналися багато нового про економічне виробництво та обговорили рівень технологічної готовності, досліджували важливу тему кібербезпеки, дізнались більше про моделювання даних та цифровий маркетинг. Для всіх учасників надзвичайно пізнавальними стали заняття з робототехніки, наноматеріалів та вміння застосування нанотехнологій в реальних ситуаціях. Лектори старались створити максимально дружню атмосферу, де хотілося працювати та спільно обговорювати бізнес-стратегії, цікаві кейси із застосування технологій, як створювати стартапи та розвивати їх.

Складні завдання, цікаві проєкти, командна робота – увесь цей процес був надзвичайно захоплюючим.

Участь у літній школі  – це нові знання, перша сходинка для створення успішного бізнесу, над яким безперечно потрібно плідно працювати. Ми вдячні викладачам та координаторам проєкту, що поділились з нами своїм безцінним досвідом та допомагали на всіх етапах!

Студенти-учасники!