Вітаємо з Днем Гідності та Свободи!

19 листопада 2021 р. в Івано-Франківському фаховому коледжі відбувся ОНЛАЙН-КРУГЛИЙ СТІЛ: «УКРАЇНА – ТЕРИТОРІЯ ГІДНОСТІ ТА СВОБОДИ»,

приурочений до Дня Гідності та Свободи 21 листопада, а також відзначення 30-річчя проведення Всеукраїнського референдуму на підтвердження Акта проголошення незалежності України 1 грудня 1991 р.

 

Студенти другого курсу спеціальностей «Дошкільна освіта» та «Прикладна математика» роздумували над питаннями: Що ми розуміємо під словом «свобода»?; Причини Революції Гідності; Привід та початок Євромайдану;

Що ми розуміємо під словом «гідність»?;

Волонтерство та мистецтво на Майдані; Досвід українських революцій та перспективи на майбутнє.

У своїх доповідях Чорній Леся, Рудей Маріанна, Семянків Іван, Шулик Уляна, Любінець Вероніка, Новаковська Наталія продемонстрували вміння вести науковий пошук, аналізувати, висновувати, розуміти національні інтереси України.

Чимало студентів долучилися до дискусії про проблеми, що були й сьогодні стоять перед країною. Роздумували над тим, що означають для кожного з нас свобода і гідність. Студенти вміло обстоювали власний погляд. Опар Юлія, Король Романна, Никорак Ірина, Маліновська Аліна натхненно декламували вірші присвячені Небесній сотні.

Модератор круглого столу, викладач Наталія Миколаївна Надурак, методист, викладач Людмила Миколаївна Ликтей та викладач-методист Гой Наталія Василівна підсумували високий рівень знань студентів, їх патріотизм та свідому життєву позицію. Втратити свободу може лише той, хто не вмів її захищати (Вольтер).