«Михайло Озерний – людина ідеї» – наукове дослідження Вікторії Сокіл, студентки ІІ курсу спеціальності «Початкова освіта»

25 лютого 2021 р. як вихованка секції історії України Івано-Франківської МАНУМ я взяла участь в І-му (загальноміському) етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН, за результатами якого здобула перше місце та виборола право брати участь у ІІ-му (обласному) етапі. Також 01 березня 2021 р. успішно пройшов захист мого дослідження на другому (дистанційному) етапі ХІV-го Міжнародного конкурсу з українознавства. Тема науково-дослідницької роботи – «Михайло Озерний – людина ідеї».
Михайло Озерний – активний учасник антирежимного руху спротиву. Ця тема завжди цікавила мене, адже інакодумство в 60-ті – 80-ті роки ХХ ст. вважалося подвигом. Виконуючи дане дослідження, я ніби наповнювалася ідейністю цього діяча, за що безмежно йому вдячна. На жаль, про Михайла Озерного відомо небагато, тому я взяла на себе відповідальність проінформувати інших про його діяльність. Якраз зараз в Україні гостро стоїть питання збереження національної державності в умовах ведення нею гібридної війни з Російською Федерацією. Тому проведення досліджень про борців за українську національну ідею є на часі.
Хочу щиро подякувати за плідну співпрацю своєму науковому керівнику — кандидату політичних наук, викладачеві вищої категорії, керівнику секції історії України Івано-Франківської МАНУМ Максимцю Богдану Володимировичу, який підтримував мене впродовж усіх етапів написання наукового дослідження, скеровував у правильному напрямку та давав хороші поради. Величезне дякую організаторам конкурсів та членам журі. Такі конкурси — чудова нагода поділитись своїм досвідом та напрацюваннями з іншими, а також взяти для себе багато корисного.