Талановиті люди – талановиті у всьому

Математика – це цікава наука. Але ще цікавіше, коли її можна урізноманітнити, або застосувати в інших галузях. Спеціальність «Прикладна математика», ґрунтується не на «сухих» обчисленнях і задачах, це різноманітні предмети, які змінюють бачення на реальну ситуацію в суспільстві.

Одним з таких предметів є курс «Основ банківської справи». Ви спитаєте чим він цікавий? Відповідь дуже проста.

Ми всі дорослі люди і часто чуємо, що в країні криза і банки банкрутують. А от які причини цього? Що робить головний банк країни – НБУ? Чи давно існують банки і що актуальніше в 21 столітті: картки чи паперові банкноти? На ці і не тільки питання,  4 березня, шукали відповідь студенти групи ПМ – 41 разом з Гой Наталею Василівною. Вони були поділені на підгрупи, де кожна підгрупа мала свій об’єкт дослідження. Усі результати були представлені у вигляді мультимедійних презентацій та доповідей.

Доповіді містили статистичні дані, різні аналітичні дослідження та історичні факти. За допомогою даного заняття студенти змогли визначити: як вітчизняний і зарубіжний досвід банків відрізняються один від одного; порівняти тенденції розвитку комерційних банків за роки незалежності України; визначити роль НБУ у фінансовій ситуації країни та актуальність цінних паперів.

Хочеться нагадити, що це не перше дослідження з економічної сфери студентів. Цим самим, можна показати те, що дана спеціальність розвиває  в прикладних математиків різні орієнтири та розширює спектор знань.