Вистояли – переможемо!

З нагоди Дня Героїв Небесної Сотні, Перемоги українського народу в Революції Гідності, 10-ї річниці від початку російсько-української війни 20 лютого 2024 р. на педагогічному відділенні Івано-Франківського фахового коледжу Прикарпатського національного університету відбулося засідання круглого столу на тему «Вистояли – переможемо!» який підготували студенти групи ПО-21 за участі здобувачів освіти груп ПО-22, ПО-25, ПО-13. Модератором виступив викладач коледжу Богдан Володимирович Максимець. У заході взяла участь заступник директора коледжу з навчально-виховної роботи Тетяна Вікторівна Полякова. Також були присутні викладачі Софія Ігорівна Пилипишак, Тетяна Романівна Зіняк.

20 (остаточно 22) лютого можна розпочинати відлік 10-тим роковинам Перемоги українського народу над корумпованим злочинним проросійським автократичним режимом внутрішньої окупації Віктора Януковича в результаті Революції Гідності. Тому жертва Небесної Сотні не була марною. Унаслідок цього в Україні розгорнулись, зокрема, декомунізація й деросифікація, активізувався рух нашої держави у бік європейської та євроатлантичної інтеграції. Однак усе це було не в інтересах російської федерації, яка 20 лютого 2014 р., розпочала гібридну війну проти України, щоби цю перемогу знівелювати. З 24 лютого 2022 р. вона переросла у повномасштабне російське збройне вторгнення.

Про події 10-річної давності не слід забувати. Памʼять про наших героїв треба передавати з покоління в покоління, адже хто не знає свого минулого, той не вартий свого майбутнього. Герої Небесної Сотні, нинішньої російсько-української війни достойні повсякчасного вшанування, адже стали не просто частиною історії, а її творцями.

 

Підготувала студентка групи ПО-21 Анна Камінська