Треті визвольні змагання – боротьба за збереження української нації та державності !

22 лютого 2023 р. в Івано-Франківському фаховому коледжі відбулося засідання круглого столу на тему «Треті визвольні змагання – боротьба за збереження української нації та державності» з нагоди Дня перемоги українського народу в Революції гідності. Тематичний захід проходив у рамках тижня циклової комісії загальної підготовки коледжу під назвою «Україна і світ: шлях до ПЕРЕМОГИ!». Його провів викладач-методист, кандидат політичних наук, спеціаліст вищої категорії Богдан Максимець. У підготовці та проведенні засідання круглого столу взяли участь практикант, студент четвертого курсу спеціальності «Політологія» Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Александар Бойчук та студентки другого курсу спеціальності «Початкова освіта» групи ПО-23 коледжу, зосібна, Галина Давидюк, Вікторія Торбин, Оксана Мощовська, Марта Шенішевська, Анастасія Плавюк, Оксана Мощовська, Уляна Луцька, Тетяна Реміцька, Олександра Магас, Аліна Цибух, Христина Олексюк, Вікторія Мельник.

У ході засідання круглого столу було з’ясовано, що 22 лютого – День перемоги українського народу над корумпованим злочинним проросійським автократичним режимом внутрішньої окупації Віктора Януковича в результаті Революції гідності, що відбулося 9 років тому. Унаслідок цього в Україні розгорнулись декомунізація й деросифікація, активізувався рух держави у бік європейської та євроатлантичної інтеграції. Однак з усім цим не захотіла змиритися російська федерація, яка напередодні, 20 лютого 2014 р., розпочала гібридну війну проти України, щоби цю перемогу знівелювати. З 24 лютого 2022 р. вона переросла у повномасштабне російське збройне вторгнення. Так розвинулись чергові визвольні змагання українського народу.

На заході були присутні заступник директора коледжу з навчально-виховної роботи Тетяна Полякова, завідувач педагогічного відділення Людмила Ликтей, голова циклової комісії загальної підготовки викладач-методист, спеціаліст вищої категорії, кандидат економічних наук, доцент Наталія Гой.

Підготувала студентка групи ПО-23 Анастасія Плавюк

https://www.canva.com/design/DAFa0QjXaQA/R8NT3KZGMkKlbbCTybm1DA/view?utm_content=DAFa0QjXaQA&utm_campaign=designshare&utm_medium=link&utm_source=viewer