Методична новинка з латинської мови для студентів спеціальності «Право» викладача циклової комісії загальної підготовки, доцентки кафедри загального та германського мовознавства Марти ПЕТРИШИН

Нещодавно вийшов друком посібник з латинської мови “Legamus et exerceamus”, авторками якого є доцентка кафедри загального та германського мовознавства Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Петришин Марта Йосипівна і доцентка кафедри румунської і класичної філології Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича Загайська Галина Михайлівна. Навчальний посібник складається з 45 текстів різного рівня складності, тестових завдань на розуміння змісту прочитаного, питань до текстів, лексико-граматичних вправ. Запропоновані завдання сприяють збагаченню лексичного запасу студентів, розвитку навичок перекладу, розумінню латинських граматичних форм і конструкцій. Матеріал текстів містить інформацію про події, історичні постаті та міфи стародавнього світу. Посібник доповнює латинсько-український словник.

Авторки сподіваються, що нове видання стане корисним доповненням до підручників з латинської мови для студентів гуманітарних факультетів.