ОБІЙМИСЬ, УКРАЇНО!

Хто ж ми? Так, ми вірні серцем Україні люди – українці. Патріотичність, знання своїх героїв, це те, що й справді змушує людей, митців замислитися над своїм життям чи справді вони цінують своєю незалежністю, культурою.

Тому ми, з ініціативи Богдана Володимировича Максимця, студентки групи ПО-25 Івано-Франківського фахового коледжу Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, вирішили відвідати патріотичний захід та виставку картин в честь 80 річниці створення УПА, захисникам та захисницям України і Дню українського козацтва. Дійство відбувалося в Івано-Франківському міському центрі патріотичного виховання української молоді імені Степана Бандери.

Окрасою цього заходу звичайно стала виставка картин, присвячена героїці України, художника, поета-пісняра, автора суспільно-мистецького проєкту «Обіймись, Україно!» Олександра Карпенка.

Картини надзвичайно захоплюють своїми яскравими барвами та енергетикою. Витворами мистецтва, які прикували нашу увагу виявилися: «Бої за Донбас», «Горе війни м. Ірпінь» та «Воїн України зі зброєю союзників».

Картина «Горе війни м. Ірпінь» увібрала ввесь біль та жах війни, проте врятована дитина є символом незламності й віри в наші сили та краще майбутнє нашої держави. Всі полотна на яких зображені наші захисники та захисниці, що борються за нас, за незалежність, змушували серце битися швидше, а тілом бігати мурашки, адже вони жертвують найдорожчим – життям.

Картина «Воїн України зі зброєю союзників» підтверджує те, що ми не одні, нас підтримують провідні країни світу, в нас вірять, тому й ми маємо вірити і допомагати нашій країні вистояти і побороти багатостолітнього супостата!

Борітеся – поборете!

Вам Бог – помагає!

За вас правда, за вас слава

І воля святая!

Підготували:

Текст Ангеліна Дубковецька

Фото Лариса Дорошук