Особливості застосування засобів дистанційного навчання викладачами циклової комісії загальної підготовки на практичних заняттях з навчальної дисципліни «Фізична культура»

Черговий навчальний семестр добігає до завершення. Враховуючи специфіку викладання навчальної дисципліни «Фізична культура» в умовах дистанційного навчання, викладачами фізичної культури циклової комісії загальної підготовки підведено підсумки виконаної роботи зі студентами Івано-Франківського фахового коледжу Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника. Перед учасниками освітнього процесу було поставлено ряд завдань, які б сприяли підвищенню рівня рухової активності та володінню теоретичними знаннями у сфері фізичної культури та спорту: виконання ранкової гімнастики, комплексів фізичних вправ, робота над проєктами спортивної тематики та здача нормативів.

Для реалізації креативних задумів навчального процесу викладачами фізичної культури та фізичного виховання застосовувалися сучасні онлайн-ресурси : Google classroom, You Tube та відео-чати для проведення онлайн-занять за допомогою платформи ZOOM, Google Meet.

Викладачі коледжу, використовуючи цифрові технології навчання, застосовували найбільш вдалі методичні прийоми для засвоєння навчальної програми студентами на віддалі, підбираючи такі тренування, відео-лекції, майстер-класи, завдання та комплекси вправ для розвитку фізичних якостей, що не потребували спеціального обладнання, інвентаря та могли бути виконані в домашніх умовах.

Студентські фото та відео-звіти виконання вправ і складання нормативів, тестові завдання, робота з теоретичними матеріалами стали основними індикаторами оцінки рівня фізичного розвитку, підготовленості та засвоєння навчального матеріалу в умовах дистанційного навчання.