Івано-Франківськ – місто інноваційного простору

 

24 жовтня група ПМ-22, вивчаючи основи громадянської освіти, разом із викладачем Гой Наталією Василівною здійснили екскурсію на завод «Промприлад». Promprylad.Renovation – інноваційний центр на базі старого заводу, який працює на перетині чотирьох напрямків розвитку регіону: нової економіки та урбаністики, сучасного мистецтва та освіти. Це проект зі сфери імпакт-інвестування, де інвестори одночасно вкладають кошти в соціальний вплив на регіон та отримують повернення інвестицій у вигляді дивідендів. Вже зараз тут створено близько 300 робочих місць для молодих креативних фахівців.

Promprylad.Renovation – це ідея перезавантаження, місце для самореалізації людей та причина, щоб працевлаштовуватися в  рідному місті. Президент України під час виступу на форумі «Ялтинської європейської стратегії» закликав іноземних інвесторів вкладати ресурси в економіку України, серед запропонованих президентом проєктів – івано-франківський «Промприлад.Реновація». Студентам групи ПМ–22, як майбутнім програмістам було дуже цікаво побачити ІТ – компанію, яка розробляє навчальні програми для шкіл США, роболаб, дитячий інноваційний простір, інвестиційний відділ міськвиконкому, цікаві локації дизайнерів, простір для проведення переговорів. Також не можливо було б не звернути уваги на цікавий, креативний задум засновників «Тепле місто», мережу 23 ресторани. Радимо всім молодим мешканцям міста відвідати завод «Промприлад»,

Цей проєкт об’єднує спільноту людей зі схожими цінностями, стимулює разом знаходити рішення проблем, розвивати економіку рідного міста.

Артиш Вікторія, студентка групи ПМ-22