Фінансова гра-тренінг «Серце бажань»

 

В рамках проведення методичного тижня циклової комісії гуманітарної та соціально-економічної підготовки 17 травня для студентів групи ПО-12 спеціальності «Початкова освіта» викладачем Н.В. Гой було проведено фінансову гру-тренінг. Тренерами виступили студентки групи ПО-12 Шевчук Анна та Долішня Євгенія.

Фінансова грамотність – це навичка, яка є необхідною для сучасної молодої людини, адже вміння розпоряджатись власними ресурсами дає змогу заощаджувати та планувати особистий бюджет.

Діти – майбутнє нашої держави, отож знайомити їх з елементами фінансової грамотності потрібно з того віку, коли вони тільки починають взаємодіяти з грішми, тобто змалечку. Саме в початковій школі закладається фундамент для подальшого розвитку фінансової грамотності.

Фінансова гра – тренінг була дуже насиченою завданнями та пізнавальною інформацією. На занятті тренерами було змодельовано різноманітні цікаві економічні ситуації, зокрема, студенти обмірковували скільки може коштувати той чи інший товар та послуга, обговорювали важливість фінансової грамотності та грали різні економічні ігри: «Серце бажань», «Товар чи послуга». Студенти активно висловлювали власні думки та поділитись своїми бажаннями.

Організатори й учасники отримали масу позитивних емоцій не тільки від проведення, але й від теплої, дружньої атмосфери, що панувала під час заходу.