Люблю тебе, моя Україно! Державні символи України

 

В рамках проведення методичного тижня циклової комісії гуманітарної та соціально-економічної підготовки 15 травня для студентів групи ДО-23 спеціальності «Дошкільна освіта» викладачем О.М. Гаргат-Українчук було проведено відкрите заняття з дисципліни «Основи правознавства» на тему: «Державні символи України».

Державні символи – це визначені та закріплені на конституційно-правовому рівні офіційні знаки держави, які в лаконічній формі відображають її суверенітет й ідеологію, як правило, мають етнічно-національне походження.

Відповідно до статті 20 Конституції України державними символами України є Державний Прапор України, Державний Герб України і Державний Гімн України.

Державні символи є важливим атрибутом сучасної держави, складовою її конституційного ладу. Символи нації, створені нею в процесі власного державотворення, з часом, як правило, стають державними у результаті їх закріплення на законодавчо-правовому рівні. Історична традиція, унаочнена в символіці, перетворює населення на народ, формує націю. Державні символи України концентровано виражають провідну роль нації у становленні власної держави .

На занятті студенти дізналися багато цікавої й пізнавальної інформації про символи нашої держави.