«На лінії вогню»

Традиційно 20 лютого українці згадують найкривавіший день в історії Революції Гідності – загибель від снайперів найбільшого числа мирних протестувальників на Майдані. Саме з цієї нагоди в Івано-Франківському міському Центрі патріотичного виховання учнівської молоді імені Степана Бандери відбувся захід – урок гідності та патріотизму «На лінії вогню».

Вихованцями Центру і активістами учнівського самоврядування закладів загальної середньої освіти Івано-Франківська було представлено презентацію ходу подій Революції Гідності. Під час дійства хвилиною мовчання вшанували всіх загиблих героїв Небесної Сотні. Учні розказували власні вірші і демонстрували  сценки із життя родин загиблих. Учасниця Євромайдану, поетеса Надія Гриців, в честь вшанування пам’яті героїв написала власний вірш і прочитала його для глядачів. Виступила також директор Центру Галина Савченко.

На уроці гідності та патріотизму були присутні студенти Івано-Франківського коледжу ДВНЗ «Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника» групи ДО-22 зі своїм куратором Богданом Максимцем, студенти-практиканти четвертого курсу спеціальності «Політологія». Цим вони показали свою громадянську позицію і небайдужість до пам’яті Героїв України.

Тетяна Шевчук, студентка-практикантка ІV курсу спеціальності «Політологія» факультету історії, політології і міжнародних відносин ДВНЗ «Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника»